BATTLE OF BRITAIN

One of the largest-ever Curvaglide   curved, sliding glass doors has been installed at a new £3.5 million visitor and education centre dedicated to the Battle of Britain overlooking the English Channel in Kent.

The cliff-top site at Capel-Le-Ferne near Folkestone is dedicated to Churchill's famous 'Few' who fought in the skies overhead to keep Britain from invasion.

Comprising ten curved panels and measuring 19 metres across by 2.55 metres high, the Curvaglide   door is a striking design element at the Battle of Britain Memorial Trust's new 'Wing building' where it provides commanding panoramic sea views from the first-floor Cockpit Café. The building's architectural designer and specifier, Nick Lawn, partner at Folkestone-based Godden Allen Lawn, commented: "The Curvaglide   door looks fantastic with 180-degree views of the sea; you couldn't ask for a better location for it. When the four sliding panels are fully open, the eight-metre opening really connects with the outside terrace, which is just what I wanted."

®

®

®

1/3