TATE ST IVES

Visitors to a new £20 million cliff-face extension at the Tate St Ives art gallery in Cornwall are brought closer to the Atlantic Ocean through an impressive Curvaglide   curved sliding glass door. The brief from the architect was to maximise the sea views and form a curved on plan door for the hemispherical domed Clore ’sky-studio’, which opens out onto a terrace and seating area.

The opening is ten metres in length and the architect wanted the ability to open up the entire ten metres.

 

Curvaglide's   Managing Director, Effi Wolff says, “We were asked to come up with an innovative design. It required making a curved track for four sliding doors. The track needed to be 15m long so that it was 50% longer than the opening to enable two of the doors, measuring 2.5m each, to slide in a curve behind the walls.

Not only was this a technically complex project but it was also a very challenging location, sitting high on the cliff right on the Atlantic sea front, with very difficult access to the site.

Through great collaboration with BAM Construct UK and the architect we rose to the challenge and designed, delivered and fitted the doors at this exceptional location and achieved a fantastic result that ticked all the boxes”.

®

®

1/2